Pages

10.01.2010

my god! some one killed chineseHacker-2 minitor



Hampeh tul macam mana leh kena kat laptop aku asyikkuar pop up mesej di bawah ni :-

setiap 1 minit kuar... asyik kuar jew..

my god! some one killed chineseHacker-2 minitor


Apabila aku semak rupanya aku lupa nak disallow remote desktop kat laptop aku. maybe salah satu sebab la..

so aku nk share mcm mana nak disable pop up ni :-

1. klik pada control panel->administrative tools->services.
2. selepas itu anda cari dengan menaip pada keyboard huruf m je (Messenger).
3. kemudian anda double klik dan setkan startup type = disable.
5. seterusnya anda klik ok.
6.anda juga perlu klik kanan dan klik stop.


selepas itu lihat hasilnya.





1 comment:

  1. dah try ke scan guna malwarebyte yang terkini?

    ReplyDelete

Statistik Blog

Jumlah Posting dan Komentar Blog buah artikel telah ditulis
buah komentar masuk

Widget edited by Harri